Noveller

Åtminstone sedan jag gick i gymnasiet så har jag, när andan fallit på, skrivit kortare noveller och sagor. Under min första skrivande period så var berättelserna oftast skrivna till någon och blev därför väldigt personliga. De senaste åren har mina berättelser ofta blivit mer verklighetsreflekterande.

När jag bestämde mig för att lägga upp mina noveller för allmänt beskådande så valde jag att justera dem en aning för att de skull passa allmänhetens ljus och även få en annan sorts avslut.

Jag hoppas du hittar någonting du tycker om. Det är alltid kul med positiv respons, så har du nåt trevligt att säga så kan du maila till simon@vinokur.se.

”Gråisarna är en folkgrupp precis som samer, kurder, judar och andra, bara med den stora skillnaden att de inte är människor. De tillhör gudasläktet men då de är ettriga, envisa och inte särskilt tillmötesgående har de aldrig lyckats få några riktiga följare.”
Make it happen!

”Alla läxor man borde ha gjort, alla politiska engagemang, behovet av att få sticka ut, allt hopp för framtiden man närde, alla kunskaper man samlade på sig för att senare glömma bort, all säkerhet man kände.
Jävlar vad man blivit gammal!

”En riktigt dålig film kan, har jag just insett, vara som en tallrik ketchup utan pasta. Tam som tusan, men har man tur kan det finnas ett snyggt ansikte som Richard Gere att titta på ändå. Ok, jättekonstig liknelse. Frågan är om man verkligen vill spendera en och en halv timme av sitt liv med att titta på det. Ansiktet. Men gjort är gjort och så var det med det.”
Allt eller inget

På en skala från gul till blå På julen man en döing firar Tänk om han nu i marken faktiskt tinar, Traskar runt på bara fötter  Huttrandes med en påse nötter Mycket bra han sagt och gjort Tänk om vi lyckats fånga jesus på kort!  Om döingen under sin livstid var gul, grön, skär, svart eller blå Ja, det hade vi fått veta då!

”Den medelålders lite rödlätt blonda mannen med långt lockigt hår och 90-talsrutig jacka som kanske är försenad till grillfesten vid hökarängsbadet eller måhända åkt åt fel håll och ska till Spybar för att hjälpa Batra skriva tal inför hennes förlusttyngda natt efter det stundande valet, den lite äldre mannen nästan helt klädd i olika gråtoner och glasögon med halva bågar som är på väg att fira sin nyutflyttade sons bemärkelsedag eller kanske gå på bdsm-klubb i tallkrogen…”
Tunnelbanan 2014

”Den har en tendens att gräva sig allt djupare ner i nån slags asocial brunn där väggarna är hala och varma och får en att i ett slags ambivalent emotionellt tillstånd inte kunna avgöra om man faktiskt vill neråt eller uppåt.”
Ensamhet

”Nåt faller i golvet.”
Varför?