Make it happen

Make it happen!

Inom de tre abrahamitiska religionerna ber man till Gud i svåra stunder, när saker och ting håller på att gå åt skogen och när man så gärna så så gärna vill att nåt ska gå bra.

”Gode gud, låt inte planet störta!”
”Gud?! Allvarligt?! Inte igen!”
”In’sh Allah; om gud vill!”

Men nu har det visat sig att Gud är helt fel gud att be till. Gud är nämligen bara fastighetsskötare så att säga. Han byter nån glödlampa här och nån magnetpol där. Det var gud som tröttnad på istiden och avbröt den. Han tyckte att landskapsbilden på norra delen av klotet var för enformig under för lång tid. Det var Gud som på order från Gråisarna tog kål på dinosaurierna. Gråisarna hade till slut tröttnat på att bli bitna av dem.

Föreställ dig själv att behöva hålla koll på ett par tusen tyranosaurusar som inte förstår att hålla tänderna i styr! De som faktiskt ansvarar för att saker går som de ska, de som får tågen att inte välta i kurvorna och planen att inte störta i luftgroparna, de som i regel gör så att rätt fotbollslag vinner (eller fel för den delen, Gråisarna är lika fotbollstokiga som så många av oss människor vilket är orsaken till att ens favoritlag kan förlora även om det i teorin är bättre än det andra laget), det är Gråisarna.

Gråisarna är en folkgrupp precis som samer, kurder, judar och andra, bara med den stora skillnaden att de inte är människor. De tillhör gudasläktet, men då de är ettriga, envisa och inte särskilt tillmötesgående har de aldrig lyckats få några riktiga följare. Gud anlitade en bättre pr-byrå kan man väl säga. Få gudar kan slåss mot reklamkampanjer som inkluderar brinnande buskar, försvunna söner och skvallrande änglar.

Hursomhelst så kan det vara bra att veta att om du i framtiden verkligen vill att nåt bra ska hända eller att nåt dåligt inte ska hända så finns det egentligen bara två vettiga alternativ; make it happen eller be till Gråisarna.