Mirumirupliff

Mirumirupliff är ett initiativ vars syfte är att integrera människor i Sverige med varandra. Det behöver inte betyda att invandrare och svenskar ska integreras utan kan det kan lika gärna vara bara svenskar eller bara invandrare.

Jag tror att de allra flesta människorna lever i sina egna sociala och intellektuella bubblor, med andra människor som tycker och lever ungefär likadant som man själv gör. Därför finns Mirumirupliff, helt enkelt för att erbjuda folk ett sätt att träffa andra utanför sin egen bubbla. Ett sätt att spräcka sin bubbla. Därav namnet “Mirumirupliff” som är ett sammansatt ord av ordet “bubbla” på maori (“mirumiru”) och ljudet av en såpbubbla som spricker (“pliff”).

Mirumirupliff kommer arrangera mindre och relativt billiga aktiviteter genom att skapa evenemang på dess Facebook- och hemsida. Jag som initierat projektet kommer ta reda på vad som behövs för att våra aktiviteter ska kunna bli av, men så snart evenemanget startar så är jag med på samma villkor som du. Jag är alltså inte ansvarig för själva aktiviteten.

Hemsida: mirumirupliff.vinokur.se

Nästa aktivitet:
Brevväxla mot ensamhet

För att se mediatäckning om bland annat Mirumirupliff, klicka här!