Bara för att man är paranoid så betyder det inte att ingen är ute efter en

Är trött på att känna att jag måste skynda förbi kvinnor när det bara är en hon och jag på väg hem från tunnelbanan sent på kvällen.
Det brukar se ut ungefär såhär: jag känner det som att hon tror att jag förföljer henne eftersom hon i regel alltid saktar in när hon märker att jag går bakom henne. Så då går jag om henne en liten bit. Sen får jag för mig att hon förföljer mig eftersom hon ville att jag skulle gå framför henne. Så då saktar jag in så hon kan gå  om mig. För då hoppas jag att hon fattat att jag inte är ute efter henne eftersom jag gått förbi henne tidigare.
Det värsta är när man råkar hamna bredvid varandra på gångvägen och jag inte vet om jag ska vara artig och låta henne gå först eller om det är misstänkt att jag saktar in. Och bredvid någon kan man aldrig gå, åtminstone inte i Sverige.